Jak získat darovací smlouvu?

Obsah

Jak získat darovací smlouvu?

Jak získat darovací smlouvu?

Pro takový převod je nutná darovací smlouva. Převod darováním se řeší nejčastěji mezi rodinnými příslušníky v přímé linii (manžel/manželka, rodiče/děti atd.). V takovém případě totiž účastníci neodvádí darovací daň a převod bude stát pouze správní poplatky. Posledním nejčastěji známým způsobem, jak získat vlastnické právo k nemovitosti je dědictví.

Proč je smlouva neplatná?

Například smlouva, ve které se jedna strana zaváže druhé, že bude soustavně poškozovat majetek třetí strany. "Pak lze smlouvu nazvat absolutně neplatnou, protože zjevně narušuje veřejný pořádek," dodává Vít Steinhauser.

Co je smlouva o výpůjčce?

Smlouvou o výpůjčce půjčitel přenechává vypůjčiteli nezuživatelnou věc (něco, co se nespotřebovává) a zavazuje se mu umožnit její bezplatné dočasné užívání. Vypůjčitel může vrátit věc předčasně, ale nemůže tak učinit bez souhlasu půjčitele, pokud by mu tím způsobil obtíže.

Co je Rezervační smlouva?

Rezervační smlouva je obvyklý typ smlouvy v oblasti nemovitostí. Používá se při převodu domu, bytu či pozemku mezi prodávajícím a kupujícím. Nejčastěji se tento právní instrument využívá při prodeji nemovitosti prostřednictvím realitní kanceláře, ale výjimkou není ani prodej bez realitky.

Související příspěvky: