Co je biologický pohyb?

Obsah

Co je biologický pohyb?

Co je biologický pohyb?

biologický pohyb zahrnující změny živé hmoty. lokomoce člověka (schopnost pohybu v prostoru pomocí svalové činnosti) lokomoce živočichů. oční pohyb. rychlé pohyby očí. pohyb potravy. pohyb litosferických desek. svahový pohyb. společenský pohyb zahrnující společenské změny.

Co je pohyb?

Co je pohyb? Pohyb je typický pro živočichy – mají k tomu uzpůsobeny různé části těla. Pohybují se ale i rostliny, mraky, molekuly vody v řece. Lidé zkostruvali stroje, které se pohybují po souši, ve vodě, ve vzduchu, ale i v meziplanetárním prostoru. Co je pohyb?

Co je tepelný pohyb?

tepelný pohyb. elektrický pohyb (elektrický proud) chemický pohyb zahrnující chemické procesy. pohyb v centrálním gravitačním poli. relativita pohybu. princip nezávislosti pohybů. integrál pohybu. vlastní pohyb. biologický pohyb zahrnující změny živé hmoty.

Co je nerovnoměrný pohyb?

Nerovnoměrný pohyb je druh pohybu, při němž se mění rychlost pohybu, tj. absolutní hodnota vektoru rychlosti. Dráha nerovnoměrného pohybu odpovídá stejně jako u pohybu rovnoměrného ploše v grafu časového průběhu rychlosti pohybu.

Související příspěvky: