Co je historická chronologie?

Obsah

Co je historická chronologie?

Co je historická chronologie?

historická (technická) chronologie - sleduje způsoby dělení a měření času v různých kulturních okruzích v průběhu jejich vývoje. Historická chronologie má především tyto dvě funkce. praktická: převádění chronologických údajů minulosti na dnešní způsob datování a oprava datování historických událostí nedostatečně časově určených písemnými prameny.

Co je chronologie?

Chronologie (řec.chronos = čas) je pomocnou vědou historickou, jejímž předmětem je měření času a způsoby a prostředky k tomu užívané.. Chronologie se dělí takto: matematická (astronomická) chronologie - stanovuje objektivní jednotky času - viz astronomické cykly; historická (technická) chronologie - sleduje způsoby dělení a měření času v různých kulturních ...

Jak se chronologie dělí?

Chronologie se dělí takto: matematická (astronomická) chronologie - stanovuje objektivní jednotky času - viz astronomické cykly. historická (technická) chronologie - sleduje způsoby dělení a měření času v různých kulturních okruzích v průběhu jejich vývoje. Historická chronologie má především tyto dvě funkce.

Související příspěvky: