Co je zábavní software?

Obsah

Co je zábavní software?

Co je zábavní software?

Zábavní software 1 Zábavní software jsou především hry. Počítačové hry jsou programy, které slouží hlavně k pobavení. Některé hry mají i... 2 Hry jsou nejprodávanějším, nejrozšířenějším a nejnávykovějším druhem softwaru. Je to také nejdynamičtěji se rozvíjející... 3 Mezi tento software patří například: každý si doplní. :-) More ...

Co je aplikační software?

Aplikační software - umožňuje uživateli vykonávat nějakou užitečnou činnost, například: 1 kancelářské aplikace: textový editor, tabulkový procesor, prezentační program 2 grafické programy: vektorový grafický editor, bitmapový grafický editor, CAD 3 vývojové nástroje: vývojové prostředí, překladač 4 zábavní software: počítačové hry, přehrávače digitálního zvuku a videa apod.

Základní rozdělení softwaru?

Základní rozdělení softwaru 1 Systémový software - umožňuje efektivní používání počítače 2 firmware - software obsažený v hardware (BIOS, firmware vstupně-výstupních zařízení jako tiskárny, CD/DVD mechaniky, grafické a zvukové karty, …) 3 operační systém - spravuje počítač, vytváří prostředí pro programy 4 jádro operačního systému - (včetně ovladačů zařízení) 5 pomocné systémové nástroje - pro správu operačního systému (formátování disků, nastavení oprávnění, utility, …)

Co je software v počítači?

Definice. Software (neboli programové vybavení) je v informatice souhrnný název pro všechny počítačové programy používané v počítači, které provádějí nějakou činnost. Definovat software lze i tak, že software je v počítači vše, co není hardware (tj. vše kromě fyzických součástí počítače).

Související příspěvky: