Jaké jsou vlastnosti pracovního prostředí?

Obsah

Jaké jsou vlastnosti pracovního prostředí?

Jaké jsou vlastnosti pracovního prostředí?

VZTAHOVÁ STRÁNKA (vztahy se spolupracovníky, podřízenými, nadřízenými, formální, neformální, apod.) Materiální podmínky prostředí charakteristické svými fyzikálními, chemickými a biologickými faktory), v němž pracovní procesy probíhají.

Co je pracovní prostředí?

Pracovní prostředí charakterizuje soubor faktorů, které působí na člověka v určitém prostoru anebo také soubor podmínek, za kterých se uskutečňuje pracovní proces. Člověk svým úsilím, svou zhmotnělou a duševní prací, vytváří či dotváří pracovní prostředí, které jej obklopuje.

Jak se člověk nachází v pracovním prostředí?

Člověk svým úsilím, svou zhmotnělou a duševní prací, vytváří či dotváří pracovní prostředí, které jej obklopuje. Skladba a úroveň pracovního prostředí je klíčem pro hodnocení možného ohrožení zdraví pracovníků a k posouzení expozic a zátěží faktory pracovního prostředí s přihlédnutím k pracovním podmínkám.

Co je pracovní místo?

Pracovní místo charakterizuje část pracoviště, na kterém zaměstnanec vykonává pracovní činnost požadovanou technologií výroby, včetně obsluhy, údržby a oprav technických objektů. Je to také místo na pojízdném stroji, místa v řídícím centru (dozorny apod.).

Související příspěvky: