Jaký je význam slova konvenční?

Obsah

Jaký je význam slova konvenční?

Jaký je význam slova konvenční?

Význam slova konvenční 1 dohodnutý, sjednaný, smluvní, obvyklý, běžný 2 ( fyzika) konvenční pevnost - pevnost materiálu vyjádřená napětím mezí pevností v tahu 3 ( právo) konvenční pokuta - sjednaná účastníky smlouvy pro případ jejího neplnění nebo splnění vadného, smluvní 4 ( historie) konvenční měna - smluvená konvencí mezi dvěma nebo více zeměni 5 konvenční úsměv - navyklý More ...

Kdo je symbolem komunismu?

Např. v naší kultuře je symbolickou barvou smrti černá, v Indii bílá. Svastika je symbolem nacismu; v jiné kultuře byla však dříve symbolem života. Srp a kladivo jsou dnes symbolem komunismu, ale pár století zpátky taková souvislost ještě neexistovala. Kříž může podle způsobu provedení symbolizovat křesťanství, ale i nemocnici.

Co je synonymum znaku?

Sémiotická definice znaku: „Znak je něco, co zastupuje něco jiného.“ Podle toho, jaký existuje vztah mezi znakem a tím, co zastupuje, dělíme dále znak na ikon, ind ex a symbol. Ikon je druh znaku, který je s předmětem, jehož zastupuje, svázán skrze vnější (tvarovou, vizuální) podobnost.

Související příspěvky: