Jaká je výše koncesionářských poplatků?

Obsah

Jaká je výše koncesionářských poplatků?

Jaká je výše koncesionářských poplatků?

Výše koncesionářských poplatků je dána zákonem: V roce 2020 se platí 45 Kč za rozhlas a 135 Kč za televizi. Domácnosti platí jeden poplatek bez ohledu na počet přijímačů. Domácnosti platí jeden poplatek bez ohledu na počet přijímačů.

Kdo musí platit koncesionářský poplatek?

Výše koncesionářských poplatků je dána zákonem: V roce 2020 se platí 45 Kč za rozhlas a 135 Kč za televizi. Domácnosti platí jeden poplatek bez ohledu na počet přijímačů. Kdo musí platit koncesionářský poplatek. Povinnost platit koncesionářský poplatek se vztahuje pouze na tzv. poplatníky.

Kde jsou koncesionářské poplatky splatné?

Koncesionářské poplatky u podnikatelů jsou splatné jednou za čtvrtletí, a to vždy do 15. ledna, 15. dubna, 15. července a 15. října. Platí se přímo na účty ČT poté, co podnikatel obdrží pokyny k platbě včetně variabilního symbolu. Stejně tak je tomu u Českého rozhlasu.

Kde se hradí koncesionářský poplatek?

Domácnosti a koncesionářské poplatky 1 1 Domácnosti bez přijímače koncesionářský poplatek neplatí. Domácnosti mohou být od placení poplatku osvobozeny, pokud... 2 2 Byt a chalupa? Koncesionářský poplatek se hradí jen jednou. Pokud jedna domácnost používá dvě místa bydliště s... 3 3 Nízkopříjmové domácnosti poplatek neodvádí. Domácnosti s příjmy do 2,15násobku životního minima... More ...

Související příspěvky: