Jak se skládá číslo CURP?

Obsah

Jak se skládá číslo CURP?

Jak se skládá číslo CURP?

Číslo CURP se skládá z těchto znaků: 1 iniciála (1. znak) 1. znak příjmení a 1. samohláska po něm, 2 iniciála 2. příjmení (případně X, pokud nemá 2. příjmení), 3 iniciála 1. jména (nebo 2. jména, pokud je má a prvním jménem je María nebo José), 4 šestimístně datum narození rrmmdd (rok, měsíc, den) 5 písmeno pohlaví: „H“ muž ( hombre ), „M“ žena ( mujer ), More ...

Co je rodné číslo v Česku?

Rodné číslo je jednoznačný číselný identifikátor přidělovaný obyvatelům Česka. Rodné číslo je upraveno v zákoně č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel. Z rodného čísla lze odvodit datum narození a pohlaví příslušné osoby. V Česku patří rodné číslo mezi osobní údaje.

Čeho se skládá rodné číslo?

Z čeho se skládá rodné číslo? 1 První dvojčíslí (RR) je rok narození. Pokud se daná osoba narodila roku 1968, v rodném čísle se objeví poslední dvě číslice, tedy 68. 2 Druhé dvojčíslí (MM) je měsíc narození. U žen se k měsíci narození přičte navíc 50. ... 3 Třetí dvojčíslí (DD) je den narození. 4 Číslo za lomítkem (XXX) vyjadřuje pořadí narození toho daného dne.

Co je rodný list?

Rodný list je matriční doklad, potvrzující narození člověka a základní údaje o něm. Obsahuje zpravidla jméno a příjmení dítěte, datum a místo jeho narození, popřípadě také osobní identifikační údaj (v ČR rodné číslo), a údaje o rodičích.

Související příspěvky: