Co znamená zákaz vycházení?

Obsah

Co znamená zákaz vycházení?

Co znamená zákaz vycházení?

Co znamená zákaz vycházení? V noci z neděle na pondělí nebo po dosažení tisíce nakažených má být vyhlášen zákaz vycházení. Alespoň takovou nahrávkou se zaobírá policie na svém Twitteru. Podle premiéra Andreje Babiše je to nesmysl a nic takového nehrozí.

Kdo musí zakázat noční vycházení?

1. Zákaz nočního vycházení. Vláda se nově rozhodla zakázat noční vycházení. Lidé musí od středy zůstávat doma mezi 21:00 a 04:59. Výjimky platí mimo jiné pro cesty do zaměstnání, výkon povolání, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku, ale také pro venčení psů ve vzdálenosti do 500 metrů od bydliště.

Kdo má zákaz nočního vycházení v Evropě?

Zákaz nočního vycházení jako jedno z protipandemických opatření. K tomu v Evropě po narůstajících počtech nakažených přistoupily Francie, Belgie nebo Slovinsko. Jako poslední se přidala Lombardie, o zákazu uvažuje také Madrid.

Kde platí zákaz nočního vycházení?

Zákaz nočního vycházení platí mezi 21:00 a 4:59 na území celé České republiky. Podle nového vládního opatření platného od středy 28. října do konce nouzového stavu jsou povoleny jen cesty za prací, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku nebo venčení psa do půl kilometru od bydliště.

Související příspěvky: