Jaký je charakter tanců?

Obsah

Jaký je charakter tanců?

Jaký je charakter tanců?

Charakter tanců 1 Standardní tance. Tento romantický tanec se vyvinul ve dvacátých letech z amerického tance boston. Přirovnává se k... 2 Latinskoamerické tance. To je tanec, který je nerozlučně spojen s karnevaly a jejich kolébkou Rio de Janeiro. Samba má... 3 Ostatní tance. Mazurka je Polský lidový tanec. Několik klasických skladatelů má psané příklady, s nejlépe známý... More ...

Kde je tanec?

Taneční sport lze provozovat v každém věku a pro každý věk má své kouzlo. Tanec je skutečně tak starý jako lidstvo samo. V afrických jeskyních, v džunglí pohřbených chrámech, na nádobách starých řeků, v středověkých literárních dílech, všude tam najdeme kresby tančících figurek. Tanec byl vždy součástí lidské kultury.

Co taneční sporty nabídnou?

Dává jím to, co mohou nabídnout i ostatní sporty - fyzickou i psychickou námahu, kondici, poznávání různých lidí, zemí, kultur, pocity vítězství i prohry, týmového ducha, ale i individuální výjimečnost. A také něco, co taneční sport od ostatních sportů naprosto odlišuje: 1. Základní jednotkou, která tento sport provází, je pár.

Jak se uzavřel okruh soutěžních tanců?

Tím se okruh soutěžních tanců uzavřel. Rozdělení podle počtu "aktérů" na: sólo tance, párové tance a skupinové tance (formace) Tance mezinárodního soutěžního programu se dělí na: Hodnocení tanečního výkonu není absolutní, nedá se změřit metrem ani stopkami.

Související příspěvky: