Jaký je datový typ?

Obsah

Jaký je datový typ?

Jaký je datový typ?

Zároveň má každý datový typ definováno (určuje), jaké operace s ním lze a nelze provádět, tedy například že nelze od sebe odečíst dvě proměnné obsahující řetězec znaků. V základním rozdělení existují dva druhy: jednoduché a složené datové typy.

Jaké jsou základní datové typy?

Jednoduché datové typy jsou jasně definovány a zakomponovány přímo v příslušném programovacím jazyce, kde je uživatel využívá. Různé jazyky mohou mít různé datové typy. Základními datovými typy jsou: logická hodnota (pravda x nepravda), celé číslo, reálné číslo, znak a výčet prvků.

Co jsou jednoduché a složené datové typy?

V základním rozdělení existují dva druhy: jednoduché a složené datové typy. Jednoduché datové typy jsou jasně definovány a zakomponovány přímo v příslušném programovacím jazyce, kde je uživatel využívá. Různé jazyky mohou mít různé datové typy.

Jaké jsou výhody datové schránky?

Výhody datové schránky 1 Pokud budete veřejnou správou z něčeho nařknutí – písemnosti v datových schránkách mohou sloužit jako důkazní... 2 Přístupové údaje k datové schránce můžete použít i pro přihlášení do informačních systémů sociální a finanční správy,... 3 Většinu úředních písemností dostanete do datové schránky až na některé výjimky. More ...

Související příspěvky: