Co se týče větrné energie?

Obsah

Co se týče větrné energie?

Co se týče větrné energie?

Jedná se o typ kinetické energie produkované účinkem proudů vzduchu. Tato energie, stejně jako mnoho jiných, může být přeměněna různými způsoby, aby mohla být užitečná v lidských činnostech. S větrnou energií může být vyrobena elektřina nebo mohou být například poháněny motory.

Co je větrná energie?

Tyto koncepty nám umožňují odkazovat na větrnou energii, což je energie, která se získává z větru . Jedná se o typ kinetické energie produkované účinkem proudů vzduchu. Tato energie, stejně jako mnoho jiných, může být přeměněna různými způsoby, aby mohla být užitečná v lidských činnostech.

Kde jsou výkonné větrné elektrárny?

Výkonné větrné elektrárny můžete dnes najít na více než osmdesáti místech v České republice. Nezajišťují však ani jedno procento spotřeby elektřiny na našem území a dodávají tak do sítě méně energie než další ekologické zdroje, jako jsou solární či vodní elektrárny.

Co vytváří větrná energie?

Větrná energie již vytváří více než 2% spotřeby elektrické energie po celém světě. Odborníci doporučují šíření větrné energie, neboť je to bohatý, obnovitelný a čistý zdroj, který neznečisťuje a pomáhá nahrazovat fosilní paliva.

Související příspěvky: