Co se týče sušených švestek?

Obsah

Co se týče sušených švestek?

Co se týče sušených švestek?

O sušených švestkách se říká, že jsou ještě lepší a zdravější, než ty čerstvé. Například, pokud jde o řídnutí kostí, zjistilo se, že právě sušené švestky jsou v tomto ohledu bezkonkurenčními vítězi. Pokud tedy sníte hrst nebo menší misku sušených švestek denně, nejenže si dopřejete chuťově výjimečnou svačinu, ale ještě si i výrazně posílíte kosti.

Jak sušené švestky patřily?

Sušené švestky neodmyslitelně patřily, spolu se sušenými jablky, na vánoční stůl našich babiček. Ať už si je sušíte sami doma nebo kupujete, měli byste vědět, že sušené švestky jsou zároveň vynikajícím lékem a my vám prozradíme, na jaké neduhy.

Jak sušit švestky?

Jak sušit švestky 1 Nevypeckované švestky ponoříme na 20 sekund do vroucí okyselené vody, 2 zchladíme přelitím studenou vodou 3 a okapané a oschlé švestky sušíme nejprve pět hodin při teplotě 40 °C, 4 dosoušíme při 70 °Celsia. 5 Usušené plody je třeba uchovávat v suchu, aby k rozvoji plísní nedošlo při uskladnění. More ...

Proč jíst sušené švestky?

Sušené švestky jsou totiž plné vzácných minerálů, vitamínů, vlákniny, betakarotenu a antioxidantů. Proč pravidelně jíst sušené švestky?

Související příspěvky: