Jaká je délka disku v blatníku?

Obsah

Jaká je délka disku v blatníku?

Jaká je délka disku v blatníku?

Zkratka ET má náročnější definici, která definuje vzdálenost mezi myšlenou rovinou procházející středem hliníkového disku a rovinou dosedací plochy disku. Je to vlastně zális disku, tedy podle tohoto údaje víme, jak hluboko bude kolo schované v blatníku. Uvádí se v milimetrech.

Co je pevný disk?

Pevný disk (zkratka HDD, anglicky Hard Disk Drive) je elektromechanické zařízení pro záznam a čtení adresovatelných dat, paměť o velké kapacitě a s pomalejším přístupem než operační paměť RAM . Používá se v počítačích jako sekundární a záložní paměť, ve spotřební elektronice (např. videorekordéry) k dočasnému nebo trvalému uchovávání většího ...

Jak nastavit správu disků?

Nástroj pro správu disků spustíme nejrychleji tak, že klikneme pravým tlačítkem myši na nabídku Start a zvolíme příkaz Správa disků. V našem případě máme v počítači jediný fyzický disk (kdyby jich bylo více, tak bychom je viděli v řádcích pod sebou) rozdělený na tři oddíly.

Co je správa pevných disků ve Windows 10?

Pavel Durčák, Zdroj: Verlag Dashöfer. Správa disků ve Windows 10. Stejně jako v předchozích verzích najdeme i ve Windows 10 jednoduchý nástroj pro správu pevných disků. Hned na úvod ale zdůrazněme, že musíme být při práci s ním velmi opatrní, abychom nepřišli o uložená data. Ideální je si obsah upravovaného disku nejdříve zazálohovat.

Související příspěvky: