Jak získat potravinářský průkaz?

Obsah

Jak získat potravinářský průkaz?

Jak získat potravinářský průkaz?

Jak získat potravinářský průkaz. Potravinářský průkaz vám vystaví váš praktický, případně školní lékař, nejprve ale musí provést vyšetření a výsledky odebraných vzorků poslat do laboratoře.

Co je potravinářský průkaz?

Co je potravinářský průkaz. Podle zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví jde oficiálně o Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství, který potvrzuje vaši zdravotní způsobilost k daným činnostem – pro výkon činnosti epidemiologicky závažné. Vybrali jsme 5 brigád, které zvládnete při studiu.

Co je potravina?

Potravina, také jídlo je výrobek nebo látka určená pro výživu lidí a konzumovaná ústy v nezměněném, syrovém, anebo upraveném stavu.. Jde o všechny základní poživatiny, látky obsahující živiny, produkty rostlinné nebo živočišné výroby zemědělství určené pro lidskou výživu. Obsahují živiny jako jsou sacharidy, tuky, proteiny, vitamín nebo minerální látky.

Kdo je držitel potravinářského průkazu?

Držitel potravinářského průkazu musí být nejen zdravý, ale rovněž musí ovládat jisté znalosti. Ty jsou vymezeny v příloze vyhlášky č. 400/2009 Sb., o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví.

Související příspěvky: