Kdo je nejlepší boxer těžké váhy všech dob?

Obsah

Kdo je nejlepší boxer těžké váhy všech dob?

Kdo je nejlepší boxer těžké váhy všech dob?

Přinášíme Vám druhé pokračování dvoudílné série o nejlepších boxerech těžké váhy všech dob. V prvním článku jsme si představili první pětici boxerů od 10. do 6. místa - Maxe Schmelinga, Lennoxe Lewise, Gena Tunney, Larryho Holmese a Sonnyho Listona. V dnešním článku si představíme zbývající pětici.

Kdo je nejlepší boxer současnosti?

Po článku představujícím desítku nejlepších boxerů současnosti je na řadě pokračování. Tentokrát bude pozornost věnována celosvětově nesledovanější váhové kategorii - těžké váze. Představíme si desítku boxerů, která je považována za nejlepší těžké váhy, které se kdy v boxerském ringu objevily.

Kdo byl nejlepším boxerem na světě?

Začal sám boxovat a v roce 1924 vyhrál amatérský titul Německa v polotěžké váze. V roce 1926 se Schmelingovi splnil sen, když si mohl exhibičně zaboxovat se svým idolem. Dempsey, který byl toho času stále mistrem světa, byl zrovna na cestách po Evropě.

Co je umístění v žebříčku boxerů těžké váhy?

Pořadí v žebříčku vychází ze srovnání několika dílčích hodnocení zahraničních webů a výsledné umístění je bodovým součtem umístění v rámci jednotlivých žebříčků. Nutno dodat, že ani tak nelze zcela objektivně vybrat z historie desítku nejlepších boxerů těžké váhy, natož jim přiznat konkrétní umístění.

Související příspěvky: