Kde jsou germánské kmeny na našem území?

Obsah

Kde jsou germánské kmeny na našem území?

Kde jsou germánské kmeny na našem území?

Germánské kmeny na našem území. Kategorie: Roky válečné a revoluční. Germánské kmeny patřily mezi indoevropské skupiny kmenů, které sídlily v severní, západní a střední Evropě. Většinou používaly názvy svých kmenů a souhrnný název Germáni jen zřídka. Někteří jazykovědci se domnívají, že název je dokonce keltského původu.

Které germánské kmeny setrvaly na území našeho státu?

Mezi germánské kmeny, které pronikly na území našeho státu, patří Markomané. Ti se přesunuli z Pomoraví do Čech na konci starého letopočtu, setrvali tu až do konce 4. st. n. l. Někteří historici tvrdí, že vlastně nikdy neodešli, ale byli převzetí jinými přesídlenci. Markomané patřili k Svébům, skupině východoevropských Germánů.

Kdy patřily germánské kmeny?

Germánské kmeny patřily mezi indoevropské skupiny kmenů, které sídlily v severní, západní a střední Evropě. Většinou používaly názvy svých kmenů a souhrnný název Germáni jen zřídka.

Který je název řeky?

Název řeky má původ v inde. slovním kořeni *eis, -ois, -is s významem bystře proudit, prudce se pohybovat. Obsahově odpovídá tedy název českému pojmu bystrá a objevuje se na mnoha místech Čech a Moravy jako Bystřice.

Související příspěvky: