Jaký je průměrný plat na Ukrajině?

Obsah

Jaký je průměrný plat na Ukrajině?

Jaký je průměrný plat na Ukrajině?

Oficiálníprůměrný plat na Ukrajině je 4.900 hřiven, ale ve většině oblastí se pohybuje kolem 4 tisíc. Nicméně kdo dostává průměrný plat, je velké tajemství, protože ve skutečnosti platy státních zaměstnanců začátečníků začínají na 1.300 hřivnách hrubého, z nichž zaměstnanec dostane na ruku něco přes tisíc.

Jak najít bydlení na Ukrajině?

Ideální bydlení na Ukrajině, tak jako asi jinde ve světě, nenajdete... Ze svých zkušeností mohu vyjmenovat několik důležitých postřehů, které třeba pomohou někomu, kdo chce na Ukrajině pracovat a bude hledat byt nebo dům k pronájmu.

Jaký je reálný život na Ukrajině?

Mnoho známých se mne ptá, jaký je reálný život na Ukrajině, jak se v této zemi žije a v neposlední řadě jak se bydlí. Za svůj pobyt na Ukrajině jsem si pronajímal celkem asi 9 různých bytů a rodinných domů a hledal ideální bydlení.

Jaké jsou poštovní schránky na Ukrajině?

Poštovní schránky na Ukrajině nenesou jméno a příjmení, ale jsou označny příslušným číslem bytu. (Jan Růžička) Pokud jste zvyklí pít vodu z kohoutku, na Ukrajině to nedělejte. Voda sice odpovidá tabulkovým standardům, ale pitná be následků určitě není. Počítejte s tím, že si budete objednávat pitnou vodu, cena za 20 litrů přibližně 80 hřiven.

Související příspěvky: