Co je zdravý vztah?

Obsah

Co je zdravý vztah?

Co je zdravý vztah?

Co je zdravý vztah? Nezdravé partnerské vztahy jsou založeny na moci a kontrole, nikoliv na rovnosti a respektu. Mezi nezdravé chování patří sobectví, urážky, žárlivost, obviňování, křik, ponižování, bití a další nezdravé projevy.

Jak udržet vztah zdravý a bezpečný?

Stanovení hranice je dobrý způsob, jak udržet partnerský vztah zdravý a bezpečný. Stanovením společné hranice si můžete vzájemně vyjasnit svá očekávání. Hranice nemají sloužit jako klec, ve které byste se cítili jako ve vězení. Hranice zdravého vztahu má být naopak vyjádřením toho, abyste se cítili pohodlně, bezpečně a šťastně.

Jaké jsou pravidla ve vztahu?

Pravidla ve vztahu musejí být a pokud bychom se vzájemně nerespektovali, nemohli bychom žít ve spokojeném soužití. Pokud se vám něco nelíbí – řešte to hned a nenechávejte to na jindy, pak už se k tomu nebudete chtít vracet (nikdo se totiž nepříjemnostmi zabývat nechce a lidé mají tendenci od nich utíkat).

Jak udržet partnerský vztah zdravý?

Zdravé partnerské vztahy vyžadují prostor. Stanovení hranice je dobrý způsob, jak udržet partnerský vztah zdravý a bezpečný. Stanovením společné hranice si můžete vzájemně vyjasnit svá očekávání. Hranice nemají sloužit jako klec, ve které byste se cítili jako ve vězení.

Související příspěvky: