Co se týče záhlaví?

Obsah

Co se týče záhlaví?

Co se týče záhlaví?

Záhlavím se také označuje podobný prostor na internetových stránkách, kde najdete také logo nebo úvodní fotografii. Umístění záhlaví je pevně dané. Měnit lze jeho výšku, pozadí, styl a velikost písma nebo obrázku, které do záhlaví dokumentu nebo webové stránky vložíte.

Kdy přejdeme do záhlaví?

1. Dvojklikem myší přejdeme do záhlaví a poté z karty NÁSTROJE ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ klikneme na první ikonu, kde vybereme z předdefinovaných možností „Prázdné (3 sloupce)“. 2. Nyní máme v záhlaví tři pole, do kterých vepíšeme své jméno, název dokumentu a napravo pomocí ikony Datum a čas vložíme datum v požadovaném formátu.

Jak se dostaneme do záhlaví?

Rychleji se do záhlaví (zápatí) dostaneme dvojklikem myši na horní (dolní) okraj stránky. Tím se nám zobrazí nová karta NÁSTROJE ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ, která obsahuje mnoho prvků, které se nám mohou hodit. Na obrázku vidíme předdefinované šablony pro záhlaví.

Co jsou šablony pro záhlaví?

Na obrázku vidíme předdefinované šablony pro záhlaví. Jsou v nich například textová pole, do kterých poté dopíšete svoje údaje. V záhlaví může být například uveden název firmy, jméno autora, název dokumentu (např. Výroční zpráva za rok 2015). Může zde být vloženo například i malé logo firmy.

Související příspěvky: