Jak se provádí kontrola plynového zařízení?

Obsah

Jak se provádí kontrola plynového zařízení?

Jak se provádí kontrola plynového zařízení?

Ve lhůtě 1x za rok se provádí kontrola plynového zařízení. Obsahem kontroly je přezkoušení ovladatelnosti armatur, ověření přístupu k hlavnímu uzávěru plynu, plynoměru a všem armaturám, správnosti orientačních a označovacích tabulek.

Jaké jsou regulační stanice plynu?

Provozování a údržba regulační stanice (dále jen RS) plynu je definována v ČSN EN 12 186 a TPG 605 02. jsou správně instalovány, chráněny proti nečistotám, kapalinám, zamrznutí a jiným vlivům, které mohou ovlivnit funkci.

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Co se týče stávajících plynových rozvodů?

Vzhledem k tomu, že většina stávajících plynových rozvodů je provedena klasickými šroubovými spoji, těsněnými konopím a fermeží, je nutné, aby se nezapomínalo provádění pravidelných revizí a kontrol plynu. Vlivem působení zemního plynu na těsnění ve šroubových spojích dochází k vysychání těsnícího materiálu a následným únikům plynu do okolí.

Související příspěvky: