Jaká je teplota koček čekajících na potomstvo?

Obsah

Jaká je teplota koček čekajících na potomstvo?

Jaká je teplota koček čekajících na potomstvo?

Normální teplota u koček čekajících na potomstvo je 38-39,5 ° C, před nástupem porodu klesá na 36,7-37,7 ° C. Taková nízká hodnota by neměla majitele vystrašit pouze tehdy, když se kočka chystá porodit. V ostatních případech je snížení teploty na 36,5 ° C a nižší pro život a zdraví zvířete.

Jaká je normální tělesná teplota kočky?

Kočičí normální tělesná teplota je 37,5-39 ° C. U plevelů bez vlasů může být tento ukazatel vyšší o 0,5 stupně. Teplota kotě se pohybuje od 38,5 ° C do 39,5 ° C, u novorozenců dosahuje 40-40,5 ° C. Je důležité:každá kočka a kočka má svou vlastní normální teplotu.

Proč je teplota 37 °C špatná?

Ve skutečnosti naše těla docela rychle „chladnou“ a naše obvyklá průměrná teplota je nižší, než bývala ještě relativně nedávno. Není přitom úplně jasné, co to způsobuje. Za vžitý údaj o průměrné „zdravé“ teplotě 37 °C vděčíme německému lékaři Carlu Reinholdovi Augustovi Wunderlichovi.

Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Celkově vědci použili 677 423 naměřených údajů o teplotách pacientů a ukázalo se, že během dvou staletí mužům klesla průměrná tělesná teplota na 36,6 °C proti 37,16 °C. Nabízí se sice vysvětlení, že naměřené hodnoty byly prostě jen chybné, ale i to vědci vzhledem k více než půlmilionu měření vylučují.

Související příspěvky: