Jaká je normální teplota u miminka?

Obsah

Jaká je normální teplota u miminka?

Jaká je normální teplota u miminka?

Jaká je normální teplota u miminka? 1 Ideální stav je 36,5 – 37 °C. 2 Nižší teplota pak méně než 36,5 °C. 3 Teplota nižší než 34 °C poukazuje na podchlazení. 4 Zvýšená teplota je při 37 – 37,9 °C. 5 Horečku klasifikujeme jako 38 – 41 °C. 6 Vyšší teplota než 41 °C znamená hyperplexii, která je zvlášť pro malé dítě velmi nebezpečná. More ...

Jak je to normální tělesná teplota?

Asi každý z nás má jako normální tělesnou teplotu zažitý údaj 37 °C. Tvrdila nám to máma i babička a zažívali jsme to odjakživa také u lékaře. Ten údaj je ale starý skoro dvě století. Ukazuje se, že naše těla spíše chladnou a teplota se nám mírně snižuje. Jak je to možné?

Proč je teplota 37 °C špatná?

Ve skutečnosti naše těla docela rychle „chladnou“ a naše obvyklá průměrná teplota je nižší, než bývala ještě relativně nedávno. Není přitom úplně jasné, co to způsobuje. Za vžitý údaj o průměrné „zdravé“ teplotě 37 °C vděčíme německému lékaři Carlu Reinholdovi Augustovi Wunderlichovi.

Kdo sleduje teploměr na teploměru?

Všichni vždycky sledovali a vlastně dodnes na teploměru sledují magickou hranici 37 stupňů Celsia. Téměř nikdo ovšem netuší, jak a kdy byla stanovena. A ještě méně lidí ví, že tak úplně neodpovídá realitě. Dokazuje to i nejnovější průzkum lékařů ze Stanfordovy univerzity ve Spojených státech.

Související příspěvky: