Může být zvýšená funkce štítné žlázy způsobena problémy se srdcem?

Obsah

Může být zvýšená funkce štítné žlázy způsobena problémy se srdcem?

Může být zvýšená funkce štítné žlázy způsobena problémy se srdcem?

Zvýšená funkce štítné žlázy může vyvolat další vážné potíže. Jedná se zejména o abnormálně vysoký krevní tlak, u starších pacientů se mohou objevit problémy se srdcem. Stejně jako u hypofunkce štítné žlázy se vyskytují nepravidelnosti v menstruačním cyklu.

Jak se zbavit štítné žlázy?

Jakmile s jistotou víme, že za našimi problémy stojí štítná žláza, existuje mnoho způsobů, jak situaci napravit, resp. jak štítnou žlázu povzbudit ke správné činnosti. Víme, že existuje velké množství příčin snížené funkce štítné žlázy, která je mimochodem častější než funkce zvýšená.

Jak snížit funkci štítné žlázy?

Vedle určitých potravin a potravinových alergií mohou snížit funkci štítné žlázy i toxiny. Z tohoto důvodu se stává zásadní testování na obsah rtuti v organismu a její odstranění z těla a z životního prostředí, které člověka obklopuje. Je také užitečné vyhnout se fluoridu, který byl spojen s problémy se štítnou žlázou, a chlorované vodě.

Je to zánět štítné žlázy?

Bolest štítné žlázy. Pokud vás pobolívá na krku v místě štítné žlázy a cítíte její zvětšení, je to pravděpodobně z důvodu probíhajícího zánětu. Zánět obvykle doprovázejí i horečky, slabost a únava, případně bolesti hlavy. Je ovšem pravdou, že zánět štítné žlázy je poměrně vzácné onemocnění a ...

Související příspěvky: