Co je gymnastická příprava?

Obsah

Co je gymnastická příprava?

Co je gymnastická příprava?

Gymnastika, spolu s prvky atletické přípravy, tvoří základ pro veškeré sporty, pohybové programy i zdravý pohybový rozvoj dětí, kdy mohou zdokonalit své pohybové dovednosti a připravit se tak na budoucí sportovní specializaci nebo školní tělesnou výchovu.

Co si gymnastka vybírá v moderní gymnastice?

V moderní gymnastice si gymnastka vybírá z velké řady prvků. Jedním z nejčastěji zařazovaných obratnostních prvků v sestavě je pomalý přemet vzad. Nejvíce namáhané svalstvo v této disciplíně jsou svalstva horních a dolních končetin a zad. K dosažení špičkových výkonů je třeba 8 – 10 let tréninku.

Co je sportovní gymnastika?

Sportovní gymnastika je sportovní odvětví, kde gymnasté provádějí krátké sestavy, silové nebo švihové prvky na koberci nebo na nářadích. V této disciplíně soutěží jak ženy, tak muži s odlišností provedení.

Jak je gymnastika součástí olympijských her?

Začátkem 20. století je gymnastika již součástí Olympijských her a Mistrovství světa. Jak si asi všichni dokážeme odvodit, gymnastika se cvičí od útlého věku, není výjimkou, že gymnastky začínají od předškolního věku, kdy je tělo a kosti stále velice pružné a obratné.

Související příspěvky: