Jaké jsou příznaky padání vlasů?

Obsah

Jaké jsou příznaky padání vlasů?

Jaké jsou příznaky padání vlasů?

Příznaky zahrnují: 1 celkové řídnutí. Postupné řídnutí od temene hlavy je nejčastějším typem padání vlasů. Postihuje jak muže, tak ženy. 2 holá místa. Mohou být kruhovitá nebo různého tvaru, často připomínají velikostí mince. Pokožka bývá v těchto místech... 3 vypadávání vlasů po hrstech. Může dojít k náhlému vypadnutí většího množství vlasů, zejména po emočními či fyzickém... More ...

Může to způsobit vypadávání vlasů?

Nadbytečná konzumace vitaminu A v podobě léků nebo doplňků stravy může způsobit vypadávání vlasů. Denní doporučená dávka vitaminu A je asi pět tisíc mezinárodních jednotek (MJ) pro dospělé i děti od čtyř let. Doplňky stravy mohou ale obsahovat 2500 MJ až 10 000 MJ.

Kdo trápí vypadávání vlasů po porodu?

Pokud vás po porodu trápí vypadávání vlasů, nenechte se rozhodit! „Ztráta vlasů po porodu je přirozený proces, který se po pár měsících opět vrátí do svého normálu,“ uklidňuje Glashofer. Nadbytečná konzumace vitaminu A v podobě léků nebo doplňků stravy může způsobit vypadávání vlasů.

Kdy ztrácíme vlasy?

Vlasy tak ve větší míře ztrácíme například v pubertě, po porodu nebo se zvyšujícím se věkem. Avšak pokud se vás ani jedno z toho netýká, a přesto vám kštice povážlivě řídne, měli byste se snažit vypátrat a vyřešit příčinu. I to nejmenší trauma, které prožijete, se může projevit na kvalitě a úbytku vlasů.

Související příspěvky: