Může to způsobit paranoidní psychózu?

Obsah

Může to způsobit paranoidní psychózu?

Může to způsobit paranoidní psychózu?

Zneužití z nich může způsobit paranoidní psychózu, která připomíná pozitivní symptomy schizofrenie. U pacientů se schizofrenií jsou psychostimulanty schopny vyvolat exacerbaci psychózy. Naopak existují silné důkazy, že účinek typických neuroleptik je spojen s blokádou dopaminových receptorů.

Jak se lidé se schizofrenií zbavují?

V této rané fázi se lidé se schizofrenií zdají být výstřední, nemotivování, bezcitní a samotářští. Tito lidé se většinou sami izolují, zanedbávají svůj vzhled, říkají podivné věci, ukazují lhostejný přístup k životu. Mohou se vzdát svých koníčků a aktivit, jejich výkon v práci nebo škole se zhorší.

Kde začíná schizofrenie?

Schizofrenie se zřídka začíná v dětství, ale může být pozorována v rané dospívání a později (někdy nazývaná parafrenie) stáří. Vznik psychotropních léků a moderních vysoce citlivých neurochemických metod umožnil vytvořit spojení mezi funkcí centrálního nervového systému a duševními poruchami.

Proč jsou příznaky schizofrenie způsobeny dopaminovými receptory?

To vše naznačuje, že příznaky schizofrenie jsou způsobeny nadměrnou stimulací dopaminových receptorů, pravděpodobně v kortiko-limbických oblastech mozku. Slabá vazba v dopaminové hypotéze schizofrenie je však to, že účinek na dopaminové receptory ovlivňuje především pozitivní symptomy a má malý vliv na negativní symptomy a kognitivní poruchy.

Související příspěvky: