Může cizinec dostat hypotéku v Thajsku?

Obsah

Může cizinec dostat hypotéku v Thajsku?

Může cizinec dostat hypotéku v Thajsku?

Cizinec zpravidla nemůže v Thajsku dostat hypotéční úvěr. Ale většina thajských finančních institucí poskytuje půjčky na nákup nemovitostí Thajcům a thajským společnostem. Developerské společnosti obvykle nabízí zprostředkování nějakého úvěrového balíčku od finanční instituce.

Kdo se angažuje v Thajsku?

V Thajsku se kolem obchodu s nemovitostmi bohužel angažuje i řada problematických krajanů z Čech a ze Slovenska. Využívají dovedně neznalosti místní právní úpravy a za pomoci jednoduchých triků Vás za příslib nákupu domu přivedou v lepším případě do velmi složité situace.

Co je daň z nemovitostí v Thajsku?

V Thajsku není daň z nemovitostí, která by byla přesným ekvivalentem takové daně používané na Západě. Přesto nejpodobnější jsou následující dva druhy: 1. Pozemková daň - ta je ale tak minimální, že v praxi se obvykle čeká řadu let, až se naakumuluje částka která je poté předepsána. 2.

Mohu vlastnit dům v Thajsku?

Mohu vlastnit dům a půdu v Thajsku? Podle thajského práva může jakákoliv osoba zaregistrovat jakýkoliv druh stavby jejím vlastním jménem, tudíž i cizinec může vlastnit stavbu (např. dům) a může zaregistrovat takové vlastnictví u místně příslušného Okresního pozemkového úřadu. Je mu zaručena jistota vlastnictví tohoto domu.

Související příspěvky: