Jak se zbavit blech?

Obsah

Jak se zbavit blech?

Jak se zbavit blech?

Návod, jak se zbavit blech – krok za krokem 1 Vyhodnoťte stav zablešení. Je důležité likvidaci blech u psa nebo kočky nepodcenit a jednat co nejrychleji. Pokud... 2 Začněte likvidací dospělých blech. Pokud jste se přeci jen rozhodli pustit se do likvidace blech vlastními silami,... 3 Pokračujte vyhledáním trusu a vajíček. I když si myslíte, že už jste vyhubily většinu... More ...

Jak vznikají blechy na kůži?

Štípnutí od blechy na kůži vytvoří červený flíček s krvavým centrem. Zarudlá ranka, která se po štípnutí objeví, bývá zhruba 1 centimetr velká. Kousance od blech svědí a mnohdy dokonce pálí. Okolí rány může být velmi bolestivé. U citlivějších jedinců se mohou objevit také krvácivé pupínky.

Jaký je nejlepší přípravek na blechy pro psy a kočky?

Zcela přírodní repelentní pudr pro psy a kočky Francodex, který chrání po až po dobu 4 týdnů od aplikace nejen proti blechám, ale také proti otravným klíšťatům a jinému hmyzu. Vždy musíme vybírat nejvhodnější přípravek na blechy pro ošetření našeho mazlíčka s ohledem na naše individuální potřeby.

Jak poznáte blechu?

Jak poznáte blechu. Pes napadený blechami se neustále drbe, škrábe a zahryzává se do kůže. Zvíře může reagovat na bleší kousnutí i alergicky. Není výjimkou, že hapteny (látky schopné vyvolat specifickou imunitní reakci) ze slin blech dráždí kůži. U psů se obvykle pozná podle rozškrábaného místa nad ocasem.

Související příspěvky: