Kdo je kyselina chlorovodíková obecné?

Obsah

Kdo je kyselina chlorovodíková obecné?

Kdo je kyselina chlorovodíková obecné?

Kyselina chlorovodíková Kyselina chlorovodíková Obecné Obecné Systematický název Kyselina chlorovodíková Triviální název Kyselina solná Latinský název Acidum hydrochloricum 36 more rows ...

Co jsou kyslíkové kyseliny?

Kyseliny jsou (podle Arrheniovy a Brönstedovy teorie) sloučeniny, které jsou schopny při chemických reakcích uvolňovat proton. Obvykle jsou rozdělovány podle přítomnosti kyslíkového atomu v jejich molekulách na bezkyslíkaté a kyslíkaté.

Co jsou kyseliny thiokyseliny?

Thiokyseliny jsou kyseliny, které jsou odvozené od kyslíkatých, u nichž se zamění atom kyslíku atomem síry. Názvy thiokyselin jsou tvořeny původním názvem kyseliny a připojením předpony thio- k přídavnému jménu. Jestliže bylo v molekule nahrazeno více atomů kyslíku atomy síry, zpřesní se jejich počet číslovkovou předponou.

Jaké jsou anorganické kyseliny?

Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Anorganické kyseliny s prvkem v oxidační ... Anorganické kyseliny s prvkem v oxidační ... Kyslíkaté kyseliny Kyselina bromná ( H Br O) Kyselina chlor ... Související články Peroxid vodíku ( H 2 O 2) Trioxidan ( H ... Bezkyslíkaté dvouprvkové kyseliny Kyselina azidovodíková ( H N 3) Kyselina ... Ostatní bezkyslíkaté kyseliny Kyselina kyanovodíková ( H C N)

Související příspěvky: