Co je elektrický úhoř?

Obsah

Co je elektrický úhoř?

Co je elektrický úhoř?

Elektrický úhoř: Živá baterie z Jižní Ameriky 1 Nedůvěryhodná kresba. Dokud úhoři útočili, nedovolili lovci koním opustit jezírko. Ale než se stačili utopit další, síla... 2 Falešný nepřítel. Za pohádku považovali Humboldtův lov i vědci z americké Vanderbiltovy univerzity. Protože elektrické... 3 Výboj nad vodou. Vědci se tak stali svědky něčeho, co od dob Humboldtových nikdo... More ...

Jaké jsou náklady na vytápění elektřinou?

Izolace - vytápění elektřinou se doporučuje do energeticky úsporných staveb s výbornou izolací, tepelné ztráty se mohou negativně odrazit na vašem vyúčtování. Příkon elektrického přímotopu je 2000W, v provozu je v průměru 10 hodin denně, 30 dnů v měsíci: 2 (kW) x 10 (h) x 30 (dní) = 600 kWh měsíčně, tj. 7200 kWh ročně.

Jaká je spotřeba elektřiny při vaření?

Spotřeba elektřiny při vaření představuje asi 8% z faktury na elektřinu pro domácnost a odpovídá zhruba roční spotřebě ve výši 200 kWh za osobu (se sestupnou tendencí pokud je v domácnosti více osob - více osob, menší spotřeba). Samozřejmě záleží na typu varné desky a na času, který u plotny strávíme.

Jaká je spotřeba elektřiny během letních měsíců?

V tomto výpočtu jsem ovšem zanedbali nejen výše zmíněné faktory, ale také fakt, že během letních měsíců spotřeba výrazně klesá a v zimě naopak může být vyšší. Následující tabulka představuje průměrnou spotřebu elektřiny pro vytápění na základě rozlohy bytu.

Související příspěvky: