Jak dlouho se do důchodu počítáte?

Obsah

Jak dlouho se do důchodu počítáte?

Jak dlouho se do důchodu počítáte?

Máte evidováno minimálně 35 let důchodového pojištění (tedy odpracovaných let a náhradních dob ), případně 30 let bez náhradních dob. Dosáhli jste alespoň 60 let a zároveň splňujete minimální dobu pojištění a chcete jít do předčasného důchodu. (Přesná pravidla předčasného důchodu popisujeme v tomto článku) A co všechno se do důchodu počítá? 1.

Co se týče důchodového důchodu?

Neobsahuje zbytečné řeči, které by vás jen rozptylovaly, a naopak řeší hlavně konkrétní situace – práci, studium, péči o děti, vojnu, nezaměstnanost i chybějící odpracované roky. Vše probíráme s ohledem na to, jak bude ovlivněn budoucí důchod.

Kdy půjdete žádat o důchod?

A až půjdete žádat o důchod, budete mít nachystané všechny potřebné dokumenty a nebudete se muset spoléhat na pečlivost pracovníků ČSSZ. Pozor, pozdním dodáním některých údajů nebo ztracenými dokumenty si můžete snížit svůj důchod. Získáte větší klid při odchodu do důchodu.

Jak získat starobní důchod v předstihu?

Příprava na starobní důchod v předstihu vám může usnadnit odchod do důchodu, přinést více klidu v tomto období změn a také ubezpečení, že splňujete podmínky pro přiznání důchodu. A pokud by vám náhodou nějaké dokumenty nebo doby pojištění chyběly, můžete tak získat čas, abyste si vše v klidu doplnili.

Související příspěvky: