Kde se používá jablečný ocet?

Obsah

Kde se používá jablečný ocet?

Kde se používá jablečný ocet?

Zatímco jablečný ocet se vyrábí výhradně z drcených jablek. Jako lék či pochutina se jablečný ocet používá už po staletí. V domácnosti a kuchyni byl využíván ke spoustě různých účelů. Jedná se o starobylý lidový lék, který byl využíván u celé řady zdravotních komplikací.

Proč konzumace malého množství jablečného octa?

Je tedy potřeba vzít na vědomí, že přestože konzumace malého množství jablečného octa má řadu léčivých účinků a nezpůsobuje žádné problémy, nesmíte si myslet, že čím více tím lépe a lít do sebe jablečný ocet pod tlakem. Všeho moc škodí a nadměrné množství jablečného octa může být velmi škodlivé a zdraví nebezpečné.

Jaké jsou vlastnosti jablečného ocetu?

Jak bylo výše uvedeno, umí jablečný ocet rozkládat hleny. Tím se podílí nejen na čištění nosních dutin, ale i uší. Má vysoce antibakteriální vlastnosti a předchází infekcím. Zmíněné antibakteriální vlastnosti se uplatní rovněž jako kloktadlo při bolesti v krku.

Proč kyselina octová a jablečný ocet pomáhají při hubnutí?

Několik klinických studií prováděných na zvířatech a lidech prokázalo, že kyselina octová a jablečný ocet mohou pomáhat při hubnutí a spalování tuků ( na břiše i v jiných partiích), přispívají ke snížení hladiny cukru v krvi, zvyšují citlivost buněk na inzulin a snižují hladinu cholesterolu v krvi ( 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ).

Související příspěvky: