Jak použít dřevo v krbu a kamnech?

Obsah

Jak použít dřevo v krbu a kamnech?

Jak použít dřevo v krbu a kamnech?

Obecně se pro vytápění v krbu a kamnech doporučuje využívat tvrdších, listnatých dřevin. Nejlépe pořídíte s bukem, habrem, jasanem nebo dubem. Ovocné stromy také poskytují kvalitní výhřevnost. Ani ta nejdražší kamna nebo krbová vložka vám nezajistí maximální výkon a nízkou spotřebu dřeva.

Co byste měli žádat po prodejci dřeva?

Velmi orientačně lze říci, že byste po prodejci měli žádat dřevo, které bylo pokáceno a naštípáno nejméně před rokem, vlhkost dřeva si můžete nechat ověřit přeměřením.

Co je nejlepší dřevo do otevřených krbů?

Nejvhodnější dřevo do otevřených krbů, protože nevystřeluje žhavé uhlíky. Bříza hoří i polosyrová pro vyšší obsah síry, která hoření podporuje. Dehtuje ovšem také, pokud není vyschlá. Smrk i ostatní měkké dřeviny, jako jsou lípa, borovice, olše, osika, topol, modřín aj. rychle vzplanou i shoří.

Jaké dřevo je nejvhodnější?

Jaké dřevo je nejvhodnější. Pro topení v krbových kamnech či krbu je vhodné použít především tvrdé. dřevo – dub, buk, jasan, habr nebo dřevo z ovocných stromů. Tato dřeva hoří sálavým plamenem a zanechávají velké množství rozžhavených uhlíků, ze kterých sálá příjemné teplo po dlouhé hodiny.

Související příspěvky: