Proč konzumace malého množství jablečného octa?

Obsah

Proč konzumace malého množství jablečného octa?

Proč konzumace malého množství jablečného octa?

Je tedy potřeba vzít na vědomí, že přestože konzumace malého množství jablečného octa má řadu léčivých účinků a nezpůsobuje žádné problémy, nesmíte si myslet, že čím více tím lépe a lít do sebe jablečný ocet pod tlakem. Všeho moc škodí a nadměrné množství jablečného octa může být velmi škodlivé a zdraví nebezpečné.

Jak připravit jablečný ocet?

Jak připravit jablečný ocet 1 Jablka něžně omyjeme, stopky a bubáky odstraníme a celá je včetně slupky i jádřinců nahrubo nastrouháme. 2 Přemístíme je do 4 l sklenice. 3 V hrnci převaříme 2 l vody a necháme vystydnout. 4 Vychladlou vodou zalijeme jablka. 5 Hrdlo sklenice zakryjeme utěrkou a připevníme pomocí gumičky. 6 Láhev necháme v tmavém koutě na kuchyňské lince 10 dní. More ...

Může to být vliv jablečného octa na zdraví kostí?

Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí. Nicméně existuje případ hypokalémie (snížení draslíku v krvi pod normální mez) a ztráty kostní hmoty, který byl vyvolán dlouhodobou nadměrnou konzumací jablečného octa.

Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Shrnutí: Jablečný ocet na jedné straně může pomoci snížit chuť k jídlu, ale může také vyvolat nevolnost, zejména pokud je konzumován jako součást nápojů s nepříjemnou chutí. Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí.

Související příspěvky: