Co obsahuje jedno vařené vejce natvrdo?

Obsah

Co obsahuje jedno vařené vejce natvrdo?

Co obsahuje jedno vařené vejce natvrdo?

Jedno vejce natvrdo obsahuje vitaminy A, E, B5, B12, B2 a vitamin D, dále fosfor, selen, kyselinu listovou, vápník i zinek. To vše v jednom kulatém balení. Neztloustnete po nich, je plné kvalitních bílkovin a obsahuje zdravé tuky, zato sacharidy ve výrazné menšině. Navíc vás zasytí na dlouho, i když jedno vařené vejce má asi jen 77 kalorií.

Jak vařená vejce oloupat?

A jak vařená vejce nejjednodušeji oloupat? 1 Opravdu platí, že vejce se vkládá do vody, až když vaří. Pokud to neuděláte, zmenšujete si šance na hladké oloupání! 2 Dbejte na dobu spotřeby vajíčka. Pravidlo je, že starší vejce se snáze loupají. Pokud můžete trochu plánovat, používejte... 3 Zásada naprosto zásadní: loupejte pouze vychlazená vejce! More ...

Jak vejce zrají?

Jak vejce zrají, jejich vlhkost se postupně uniká přes póry ve skořápce, což způsobuje, že se na koncích rozpínají jakési vzduchové kapsy. To má za následek uvolnění skořápky z vaječného bílku a snáz se loupají.

Jak oddělit skořápku od vejce?

Jakmile jsou vejce chladná, odloupněte skořápku ze silnějšího konce. Loupejte pod tekoucí vodou, to je další osvědčená rada! Pokud zápasíte, studená tekoucí voda pomůže oddělit skořápku od vejce.

Související příspěvky: