Jak nabíjet baterie?

Obsah

Jak nabíjet baterie?

Jak nabíjet baterie?

Pro každý rozdíl 0/1 V na 12,7 / 12,8 V je třeba baterii nabíjet 1 hodinu. Nikdy nenabíjejte zmrzlé baterie nebo baterie s teplotou vyšší než 45˚. Připojte kladnou koncovku baterie (+) ke kladné koncovce nabíječky a zápornou koncovku baterie k záporné koncovce nabíječky.

Může to jít tak, že by solární měnič nabíjel druhou baterii?

Napadlo mne, že by to mohlo jít tak, že za nabitý 12v akumulátor (trvale dobíjený solárním zařízením) by se umístil měnič 12v/24V 10A a jeho výstup by se napojil jako vstup do dalšího solárního, jiného, pro tento účel připraveného měniče MPPT (pro nabíjení pomocí solárních panelů). Oboje mám ... Solární měnič by pak nabíjel druhou baterii ...

Jak se dobíjely baterie do motocyklů?

Po vyučení v , ,kolbence,, jsme dobíjeli i 6V baterie do motocyklů ze zásuvek tehdy 220V. Stačila na to jenom dioda a 500W žárovka. Ale pravda, vydržely jenom jednu sezonu... Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.

Co se týče nabíjení olověných Akku?

Ta životnost byla hlavně ovlivněna poměrně nedokonalou regulací nabíjení starých motocyklů a proto bylo také třeba často dobíjet ze sítě. V jiném vláknu těchto diskusí jsem již o problematice nabíjení olověných akku napsal poměrně rozsáhlý příspěvek, použijte tlačítko vyhledávání zde nahoře v záhlaví stránky v liště.

Související příspěvky: