Jak si zaparkovat v jednosměrné ulici?

Obsah

Jak si zaparkovat v jednosměrné ulici?

Jak si zaparkovat v jednosměrné ulici?

Jen v jednosměrné ulici si můžete dovolit zaparkovat na obou stranách. Podélné stání (rovnoběžně s okrajem vozovky) není u žen ve velké oblibě, protože jim často moc nejde. Nedá se ale nic dělat, je to základní způsob parkování.

Kdy zaparkovat v jednosměrce?

To může být třeba v případě, že vaše vozidlo je tak malé (např. motorka nebo vozítko Smart), že nebude vyčuhovat z řady podélně stojících aut. Zaparkovat můžete jen tam, kde zbudou alespoň 3 metry pro každý směr jízdy. V obousměrné ulici je to 6 metrů, v jednosměrce logicky postačí 3.

Co se týče pokuty za parkování?

Pokud se vám to ale nepovede, hrozí vám pokuta až 2000 Kč, botička a v nejhorším případě odtažení vozidla. To vás bude stát nejméně 2500 Kč, ke kterým asi budete muset připočíst slušné nervy a nemálo času. Takže se určitě vyplatí prosvištit si pravidla, která se k parkování vztahují.

Jak se zaparkovat na silnici?

Pokud tím neomezíte zaparkovaná vozidla ani bezpečnost a plynulost dopravy, můžete zaparkovat i ve druhé řadě. Když se chystáte zajet ke kraji silnice a zaparkovat, dejte o tom vědět ostatním řidičům blinkrem. Při podélném parkování si zajeďte vedle auta, za které budete parkovat, a začněte blikat. Auta za vámi pochopí, na co se chystáte.

Související příspěvky: