Jak se sjednat úrazovou pojistku?

Obsah

Jak se sjednat úrazovou pojistku?

Jak se sjednat úrazovou pojistku?

V úrazové pojistce se dá sjednat denní odškodnění za každý den léčby úrazu a také odškodnění pro případ, že úraz zanechá trvalé následky nebo způsobí smrt. Stále vyhledávanější jsou i úrazové pojistky s progresivním plněním, kdy při velmi vážných úrazech a trvalých následcích pojišťovny vyplácejí několikanásobek sjednané pojistné částky.

Jak uplatnění daňových výhod životního pojištění?

V případě uplatnění daňových výhod životního pojištění je důležité splnění zákonem daných podmínek. Výplata pojistného plnění (důchodu nebo jednorázového plnění) je v pojistné smlouvě sjednána po 60 kalendářních měsících od uzavření smlouvy a současně nejdříve v kalendářním roce, v jehož průběhu dosáhne poplatník věku 60 let ( podmínka 2 × 60 ).

Jak hradit pojistné?

1 hradit pojistné, které je povinen platit zaměstnanec, 2 sami vypočítat pojistné, které jsou povinni odvádět, 3 je-li zaměstnanci vyplácen příjem v cizí měně, přepočíst jej na českou měnu, a to kurzem devizového trhu stanoveným... 4 hradit částky pojistného za každý kalendářní měsíc se splatností od 1. do 20. dne následujícího kalendářního měsíce, More ...

Co jsou odvody na sociální pojištění zaměstnanců?

Odvody na sociální pojištění (oficiálně se nazývá „pojistné na sociální zabezpečení“) zaměstnanců představují další nemalou položku, která se pravidelně strhává zaměstnancům z jejich platu, a zároveň platbu, kterou „ze svého“ hradí za zaměstnance zaměstnavatel. Pojďme si tento systém také více přiblížit.

Související příspěvky: