Jaká je teplota moře v Chorvatsku?

Obsah

Jaká je teplota moře v Chorvatsku?

Jaká je teplota moře v Chorvatsku?

Teplota moře se v celém Chorvatsku pohybuje okolo 25°C, v Jižní Dalmácii často stoupá až ke 26°C. Srpen je je proto ideálním měsícem na to, aby se dovolená u moře u vydařila. Na leteckém snímku pláž Zlatni Rat (tzv. Zlatý Roh) na ostrově ostrov Brač.

Jaká je teplota v lednu?

V lednu má moře svěžích 23 °C a v únoru o stupeň méně. V březnu je teplota shodná s lednovou a v dubnu se zvyšuje na 24 °C. V květnu se teplota drží na 26 °C a stoupavá tendence pokračuje až do srpna. Zatímco v červnu naměříte 27 °C, v červenci dokonce až 29 °C.

Jaká je průměrná teplota vody Jaderského moře?

Istrie: 25,1°C. Střední Dalmácie (Split, Trogir, Makarská riviéra, Hvar, Brač, Vis): 24,5°C. Jižní Dalmácie: 25,5°C. Uvedená je průměrná teplota vody Jaderského moře vyplývající z dlouhodobě měřených průměrů a vztažená k datu 15. červenec.

Jaké jsou teploty Středozemního moře?

Středozemní moře. Když se teploty Středozemního moře při pobřeží zprůměrují, vyjdou následující hodnoty: v lednu panuje teplota 15 °C a v únoru a březnu 14 °C. V dubnu se teplota dostává k 16 °C a v květnu stoupá na 18 °C. Červen se chlubí teplotami kolem 20 °C a v červenci je přívětivých 22 °C.

Související příspěvky: