Kdy dítě dědí barvu očí?

Obsah

Kdy dítě dědí barvu očí?

Kdy dítě dědí barvu očí?

Dítě totiž nedědí barvu očí jen po rodičích, ale může si ji „vypůjčit“ třeba od prarodičů. Jakou barvu tedy ve finále bude dítě mít, to nikdo nemůže předpovědět. Ovšem pokud se vám narodilo miminko a už od narození má oči hnědé, pak má množství melaninu přidělené genetickým kódem, což znamená, že jeho barva očí se nezmění a navždy zůstane hnědá.

Proč se barva očí novorozenců mění?

Proč se vlastně barva očí novorozenců mění? Po narození má většina dětí, zejména ty se světlou pletí, i světlou barvu očí. Je to způsobeno malým množstvím melaninu. Melanin je druh pigmentu, který „může“ za barvu našich očí, pokožky i vlasů.

Může barva očí naznačit sexuální tajemství?

Takže je zcela jasné, že o vás mohou také prozradit i skrytá tajemství vaší osobnosti. V neposlední řadě prý barva očí také naznačí, jakého sexuálního partnera skutečně potřebujete. gtm

Jak změnit barvu očí bělošských dětí?

Neradujte se předčasně, modrá barva se během několika měsíců může změnit. Ostatně, první měsíce má většina bělošských dětí modré oči, jasněji začne být až po pár měsících. Proč a jak tyhle změny ovlivňují geny? Jako rodiče vás určitě zajímá nejen to, kdy se vaše dítě posadí, začne se plazit a chodit, ale možná taky to, jakou barvu očí bude mít.

Související příspěvky: