Proč jsou krevety skvělým zdrojem jódu?

Obsah

Proč jsou krevety skvělým zdrojem jódu?

Proč jsou krevety skvělým zdrojem jódu?

Krevety jsou nízkokalorické na bílkoviny bohaté plody moře, které jsou také velmi dobrým zdrojem jódu ( 6 ). Navíc krevety obsahují další důležité živiny, jako jsou vitamín B12, selen nebo fosfor ( 19 ). Krevety a další plody moře jsou skvělým zdrojem jódu, protože do sebe přirozeně vstřebávají jód obsažený v mořské vodě ( 12 ).

Jaké jsou doporučené dávky jódu?

V 75 gramech krevet najdeme zhruba 35 mikrogramů jódu, což představuje 23% denní doporučené dávky ( 6 ). Shrnutí: Krevety jsou skvělým zdrojem bílkovin a obsahují řadu dalších živin, včetně jódu. V 75 gramech krevet najdeme asi 23% denní doporučené dávky jódu.

Jaké jsou doporučené dávky jódu v mléku?

Bylo zjištěno, že 1 sklenice (236 ml) mléka obsahuje minimálně 88 mikrogramů a maximálně 168 mikrogramů jódu ( 14 ). Na základě těchto výsledků lze konstatovat, že 1 sklenice (236 ml) mléka obsahuje 59 - 112% denní doporučené dávky jódu. Skvělým zdrojem jódu jsou také jogurty.

Co jsou potraviny s nejvyšším obsahem jódu?

Mezi potraviny s nejvyšším obsahem jódu patří mořské řasy, mléčné výrobky, treska, tuňák, krevety a vejce. Potraviny uvedené v tomto článku jsou nejen bohatým zdrojem jódu, ale obsahují také další živiny, které jsou pro tělo důležité a měli byste je proto jíst pravidelně.

Související příspěvky: