Jaký je vliv na hladinu cholesterolu v krvi?

Obsah

Jaký je vliv na hladinu cholesterolu v krvi?

Jaký je vliv na hladinu cholesterolu v krvi?

Vliv na hladinu cholesterolu se přisuzuje i česneku (čerstvému i různým doplňkům stravy s jeho obsahem). Některé doplňky stravy z červené fermentované rýže (rýže s plísní Monascus purpureus) obsahují látky monacoliny, přičemž monacolin K je látka, kterou obsahuje rozšířený lék na snížení cholesterolu Lovastatin.

Co je dobré při vysokém cholesterolu v krvi?

Při vysokém cholesterolu v krvi by měl váš jídelníček obsahovat tyto potraviny: 1 zelenina – obecně je dobrý při vysokém cholesterolu zvýšený příjem vlákniny v potravinách. Vláknina vymetá přebytečný... 2 ovoce – hlavně ty druhy, které obsahují hodně vlákniny. 3 ovesné vločky – ideální je zařazení do snídaně. Ideální je kombinice ovesné vločky + jogurt (doporučuji Selký jogurt... 4 rýže 5 sardinky, tuňák More ...

Co se týče vysokého cholesterolu?

Zvýšený cholesterol zvyšuje mnohonásobně riziko srdečního infarktu, cevní mozkové příhody. Vysoký cholesterol je také velmi často příčinou úmrtí v České republice. Problém s cholesterol nastává ve chvíli, kdy máte cholesterol vyšší než 5 mmol/l. (více najdete v článku cholesterol hodnoty ).

Jak dlouho byste měli cvičit ke zlepšení hladiny cholesterolu?

Ke zlepšení hladiny cholesterolu byste se měli věnovat náročnější pohybové aktivitě 30 až 60 minut denně - a ne nutně vcelku, můžete si cvičení rozdělit třeba i na desetiminutovky. Během týdne by mělo jít minimálně o 150 minut pohybu.

Související příspěvky: