Jak koupit značku štípací sekery?

Obsah

Jak koupit značku štípací sekery?

Jak koupit značku štípací sekery?

Jakou značku štípací sekery koupit? U místních prodejců, v nejbližším železářství nebo hobby prodejně koupíte sekery výrobců, o kterých jste v životě neslyšeli, a není řečeno, že to budou špatné nástroje. Ověřenou kvalitou jsou ale kousky z dílen firmy Fiskars.

Co je štípací sekera?

Běžná štípací sekera je nářadí středního rozměru, které najdeme u každého domu, kde se topí dřevem v kotli nebo krbu, a právě o těchto nástrojích bude v dalších podkapitolách řeč. Kalač je velká sekera s delším topůrkem, na němž je nasazená širší násada.

Jaká je velikost štípací sekery?

Velikost štípací sekery, ve smyslu délky násady je výrobci udávána ve velikostech S – XL nebo v centimetrech. Pokud si chcete výběr zjednodušit, tak při nákupu v kamenném obchodě můžete optimální velikost sekery zjistit tak, že ji uchopíte pod hlavou, natáhnete ruku před sebe a násadu budete mít vodorovně s rukou.

Jak vybrat sekeru ke štípání dřeva?

Štípací sekera je jedním z nepodstatnějších nástrojů, které bude potřebovat u domu, na chatě, na zahradě nebo při kempování. Tento článek pomůže s výběrem sekery ke štípání dřeva, nebudeme se tedy zabývat sekerami ke kácení stromů apod. Podle čeho vybrat ideálního pomocníka pro štípání dřeva?

Související příspěvky: