Jak můžete avokádo zmrazit?

Obsah

Jak můžete avokádo zmrazit?

Jak můžete avokádo zmrazit?

Můžete si ho rozpůlit, vypeckovat a pokapat citronem, aby si zachovalo pěknou zelenou barvu. Poté poloviny avokáda i se slupkami umístěte do plastových sáčků určených k mrazení a vytlačte z nich vzduch. Avokádo také můžete zmrazit nakrájené na kostky nebo jej rozmačkejte vidličkou na pyré a zamrazte ho tak.

Jak dlouho můžete avokádo upéct?

Pokud se vám ale nechce několik dnů čekat, můžete nezralé avokádo upéct. Stačí ho jen zabalit do alobalu a vložit do trouby vyhřáté na devadesát stupňů Celsia. Doba pečení závisí na stupni zralosti a pohybuje se od deseti minut až po jednu hodinu.

Kdy vytáhnete zralé avokádo?

Pomůže vám mraznička, do které si správně zralé avokádo můžete uložit v různých formách a pak je jen vytáhnete v případě, že máte chuť na pomazánku, dip k chipsům nebo vám chybí přísada do oblíbeného salátu. Avokádo vytáhnete přesně ve stavu, který potřebujete k okamžité konzumaci.

Jak se zbavit avokádu?

Abyste avokádu přišli na chuť, musíte vybrat zralé plody. Ty jsou na pohmat lehce měkké. Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno.

Související příspěvky: