Jak rozmrzne banány z mrazničky?

Obsah

Jak rozmrzne banány z mrazničky?

Jak rozmrzne banány z mrazničky?

Šlehačka vyndaná z mrazničky rozmrzne během pár minut. Pokud máte doma nějaké přezrálé banány, na které už nemáte chuť, nevyhazujte je, ale zamrazte. Později je můžete využít na upečení nějakého výborného moučníku. Uvidíte, že se po takovém voňavém banánovém chlebu nebo krásně vlhké banánové bábovce jen zapráší.

Jak můžete máslo zmrazit?

Máslo můžete mít zmrazené až šest měsíců. Po delší době by se vám ale mohlo zkazit. Nechte ho jen rozmrazit přes noc, ráno bude chutnat jako čerstvé. Když vám zbude ušlehaná smetana, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte je zmrazit.

Jak zmrazit žloutky?

Pokud vám zbudou žloutky, dejte je do krabičky, zalijte olejem a zmrazte. Po rozmrazení žloutky vyndejte z oleje a můžete je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem. Nikdy ale nezmrazujte vařená nebo smažená vejce, protože po rozmrazení mají gumovou konzistenci. Ano, můžete zmrazit i mléko!

Můžete zmrazit mléko po rozmrazení?

Po rozmrazení žloutky vyndejte z oleje a můžete je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem. Nikdy ale nezmrazujte vařená nebo smažená vejce, protože po rozmrazení mají gumovou konzistenci. Ano, můžete zmrazit i mléko! Je ale pravda, že po rozmrazení se hodí spíše do vaření či pečení než na přímou spotřebu. Mohou se v něm totiž vytvořit hrudky.

Související příspěvky: