Kde jsou bibliografické citace uspořádány?

Obsah

Kde jsou bibliografické citace uspořádány?

Kde jsou bibliografické citace uspořádány?

Bibliografické citace jsou uspořádány v seznamu zdrojů v abecedním pořadí podle příjmení autorů (dále podle roku, pak podle názvu). Seznam doporuujeme i þíslovat. Viz dále Rok vydání se při použití harvardského systému neuvádí až za nakladatele, ale přímo za autora po čárce.

Jak se odkazovat na bibliografické citace v textu?

V rámci této normy jsou povoleny 3 různé způsoby odkazování na bibliografické citace v textu: íselná metoda, harvardský systém a metoda poznámek pod arou. Pro každou fakultu se hodí jiná.

Jak přebírat bibliografickou citaci?

Citaci přebíráte buď doslova (přímá citace) nebo parafrázujete. V příkladu níže vyznaena oranžově. Bibliografická citace je záznam vytvořený dle pravidel normy ISO 690. Popisuje zdroj, ze kterého jste přebírali citaci. V příkladu níže vyznaena zeleně. Seznam bibliografických citací se uvádí na konci práce (=seznam použitých zdrojů).

Kde přebíráte citace?

Citaceje text / web / obrázek / graf apod., který přebíráte z jiného zdroje a vkládáte do textu své práce. Citaci přebíráte buď doslova (přímá citace) nebo parafrázujete. V příkladu níže vyznaena oranžově.

Související příspěvky: