Co je součástí termostatu?

Obsah

Co je součástí termostatu?

Co je součástí termostatu?

Součástí každého termostatu je teplotní snímač, který měří prostorovou (okolní pokojovou) teplotu. Dále termostat obsahuje funkční tlačítka nebo kolečka, která slouží pro nastavení požadované teploty. Posledním zařízením, které každý termostat obsahuje, je relé nebo alespoň spínací kontakt.

Jaký je princip funkce termostatu?

Obecný princip funkce termostatu je následující: Změřená prostorová teplota je porovnávána s nastavenou požadovanou teplotou. Pokud je prostorová teplota nižší než požadovaná, výstupní relé termostatu je sepnuté a připojené zařízení je v chodu.

Jaké jsou termostatické hlavice pro otopné těleso?

Článek především pojednával o možnosti využití elektronických hlavic v regulaci vytápění. Doposud byly popisovány termostatické hlavice, které sloužily k individuálnímu řízení otopných těles. Každé otopné těleso obsahující termostatický ventil by mělo obsahovat také termostatickou hlavici, která řídí kuželku ventilu.

Co je prostorový termostat?

Toto zařízení se odborně nazývá prostorový termostat. Prostorové termostaty slouží k porovnávání požadované a aktuálně změřené prostorové teploty. Součástí každého termostatu je teplotní snímač, který měří prostorovou (okolní pokojovou) teplotu.

Související příspěvky: