Jak jsem byla na biopsii čípku?

Obsah

Jak jsem byla na biopsii čípku?

Jak jsem byla na biopsii čípku?

Dobrý den, dnes jsem byla na biopsii čípku ve fakulní nemocnici v Olomouci, pod narkózou jsem nebyla , celkové vyšetření proběhlo v pořádku, ale jak jsem slezla dolů ,tak se mi udělalo zle. Jinak jsem nic netušila a šla jsem do práce. Takže co můžu s vlastní zkušeností doporučit, vzít si sebou doprovod a pak jed rovnou domů a odpočívat.

Co je biopsie prsu?

Biopsie prsu 1 Biopsie prsu. Jedná se o odběr vzorku podezřelé tkáně jehlou z prsu k histopatologickému vyšetření. Díky biopsii dnes... 2 Core-cut biopsie - biopsie tenkou jehlou. Core-cut biopsie patří mezi nejběžnější typy biopsie. Přistupujeme k ní tehdy,... 3 Vakuová biopsie prsu (tzv. mamotomie). K provedení vakuové biopsie pod ultrazvukem přistupuje lékař v případě,... More ...

Co je stereotaktická vakuová biopsie?

Stereotaktická vakuová biopsie (mamotomie neboli SVAB) je speciální bioptická metoda. Během stereotaktické biopsie budete ležet lícem dolů na stole s otvorem. Stůl je elektricky napájen a lze jej zvednout. Tímto způsobem může váš lékař pracovat pod stolem, zatímco vaše prsa jsou pevně umístěna mezi dvěma deskami.

Související příspěvky: