Kde koupit jízdenky na dubajskou hromadnou dopravu?

Obsah

Kde koupit jízdenky na dubajskou hromadnou dopravu?

Kde koupit jízdenky na dubajskou hromadnou dopravu?

Dubajskou hromadnou dopravu tvoří metro a autobusy, jízdenky jsou společné. V prodeji jsou hned čtyři typy jízdenek: Červené karty stojí 2 AED (13,81 Kč), jsou dobíjecí a je možné je využít po dobu 90 dnů až na 10 jízd. Vždy jen buď v autobusech, nebo v metru.

Jak cestovat po Dubaji?

Taxíky jsou asi tím nejlepším způsobem, jak cestovat po Dubaji a jejím blízkém okolí. A zejména v případě dvou nebo tří cestujících, kteří se mohou o náklady podělit. Všechny vozy jsou nové, většinou se jedná o Toyoty Camrys, jež mají shodně barvu slonovinové kosti. Podle barvy střechy taxíku pak poznáte společnost, se kterou ten daný řidič jezdí.

Jaké jsou jízdenky metra v Dubaji?

Vhodné jsou pro ty uživatele, kteří se v Dubaji budou zdržovat dlouhodobě. Všechny typy jízdenek si můžete zakoupit v kterékoliv stanici metra či na hlavních autobusových zastávkách. Dubajské metro bylo uvedeno do provozu v září 2009, po Káhiře jako teprve druhé metro v arabském světě.

Jaké jsou pláže v Dubaje?

Pláže jsou jednou z hlavních atrakcí Dubaje. Jsou písečné, udržované a nabízejí celou řadu aktivit, kterými si můžete zpestřit čvachtání ve vodě. Největší počet pláží se nachází podél ulice Jumeira Road, některé z nich jsou bohužel soukromé, a tak je přístup značně omezen.

Související příspěvky: